Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

02/03/2016

“Poden ser justes les ciutats verdes? Desigualtats i exclusions en la planificació de la salut i el mediambient”

15 hores Sala Xipre

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper dia 2 de març a les 15:00 h tindrà lloc a la Sala Xipre, la sessió "Poden ser justes les ciutats verdes? Desigualtats i exclusions en la planificació de la salut i el mediambient” a càrrec de la doctora Isabelle Anguelovski, de l’ICTA – Institut Ciència i Tecnologia Ambientals, UAB.

Isabelle Anguelovski és investigadora titular i investigadora principal de la UAB-ICTA. Científica social especialitzada en planificació urbana i ambiental (PhD, MIT, 2011), la seva recerca es troba en la intersecció de la planificació urbana i la política, la desigualtat social, i els estudis de desenvolupament. També es va graduar amb una llicenciatura en Estudis Polítics a Ciències Po Lille (2000) i va obtenir un Màster en Desenvolupament Internacional a la Universitat de París-Sorbonne 1 (2001). A més, va dur a terme una Postgrau en l'administració d'ONGs a la Universitat de Harvard (2004). El 2011, va tornar a Europa amb una beca Marie Curie Internacional i va iniciar un projecte d'investigació comparativa de les iniciatives veïnals que treballen per la salut i la justícia ambiental a Boston, Barcelona, i l'Havana.

A banda dels més de 20 articles publicats en revistes indexades (molts d'ells com a autora única) i dos llibres (el més recent publicat en 2014 pel MIT Press), el seu treball ha estat reconegut per diversos premis: El 2014, va rebre el Premi Beca Burgen de l'Acadèmia europea, una acadèmia de 2.000 membres de 35 països europeus i 8 països no europeus amb l'objectiu de promoure l'aprenentatge, l'educació i la investigació. Anteriorment, el 2013, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Talent Juvenil (Premi Nacional al Talent Jove), un premi atorgat anualment a un jove estudiant menor de 36 anys d'edat a Espanya. Isabelle s'ha embarcat en un nou projecte d'investigació finançat per una subvenció ERC starting grant, a través del qual avaluarà els impactes socials i racials de nous serveis verds en 20 ciutats d'Europa i 20 dels EUA i examinarà en quines condicions les ciutats més verdes també poden ser justes i inclusives.

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte