Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

1 de juliol de 2015

"Ébola: epidemia y gestión de la información" a càrrec de Diana Pou

Sala Ramón y Cajal (pati interior del PRBB) a les 15:00 h

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, el proper dia 1 de juliol a les 15:00 h tindrà lloc la sessió "Ébola: epidemia y gestión de la información” a càrrec de la Dra. Diana Pou, de la Unitat de Medicina tropical de Drassanes/ Vall d'Hebron, del Departament de Malalties Infeccioses de la Vall d'Hebron, Programa de Salut Internacional de l'ICS.

Veure pòster

Abstract

L'epidèmia d'Ebola que encara afecta actualment l'Àfrica Occidental ha deixat ja 27.000 casos i més d'11.000 morts. Es l'epidèmia més gran de la història i ha produït més casos que la suma dels casos de totes les epidèmies anteriors.

L'arribada de casos a una ciutat com Conakry i la posterior expansió del virus als altres països veïns ha fet que deixés de ser un problema aïllat que afecta només a petites poblacions oblidades a l'Àfrica per passar a convertir-se en una autèntica emergència internacional.

La informació rebuda al nostre entorn va canviar radicalment quan va aparèixer el primer cas d'Ebola a Europa, concretament a Madrid. La manca d'informació científicament acurada sumada a la manipulació mediàtica dels esdeveniments van convertir un sol cas aïllat en una autèntica epidèmia de por.

Curiosament, milers de casos a Àfrica prèviament no havien generat pràcticament notícia…

CV breu

Diana Pou és metge experta en Medicina Tropical i treballa actualment a la Unitat de Medicina tropical de Drassanes/Vall d'Hebron, departament de Malalties Infeccioses de la Vall d'Hebron, Programa de salut Internacional de l'ICS.

Durant nou anys ha treballat també amb Metges sense Fronteres en diversos països, sobretot d'Àfrica i Àsia, i en epidèmies de varis tipus, entre d'elles en vàries epidèmies d'Ebola i Marburg (a Angola, Rep Democràtica del Congo i Uganda). Per aquest motiu i arrel de l'epidèmia actual a l'Àfrica Occidental, des de l'inici d'aquesta col·labora de nou amb Metges sense Fronteres donant suport tècnic i al mateix temps amb el comitè científic del govern central (que es va crear arrel del cas d'Ébola que hi va haver a Madrid).

Diana Pou també forma part del comitè de crisi d’Ébola de Catalunya

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte