Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

29 de maig de 2013

Salut Pública moderna per a l'infant, nen i adolescent: efectiva i feta a mida

Sala Xipre (173.06) 1a planta de l'IMIM a les 15:00 hores

En el marc de les sessions d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques), el proper dimecres dia 29 de maig a les 15:00 h tindrà lloc a la sala Xipre (173.06), la sessió que porta per títol: "Salut Pública moderna per a l'infant, nen i adolescent: efectiva i feta a mida" a càrrec del Dr. Hein Raat, professor de salut pública de nadons, nens i adolescents al Departament de Salut Pública de l'Erasmus MC - University Medical Center de Rotterdam, Holanda.

Resum

La salut pública per a nadons, nens i adolescents d’avui dia es va iniciar a finals del segle XIX com una mena d’innovació social, iniciada per una coalició de professionals de la medicina i ciutadans. El Dr. Raat parlarà de les fases de desenvolupament d'aquest tipus de salut pública fins ara, i de la base epidemiològica per la qual encara es justifica. Es discutirà una proposta per a un major desenvolupament de la salut pública, aplicant els principis de la medicina personalitzada. Els següents elements de la medicina individualitzada són possibles: (1) Mesura individualitzada, adaptada per a ordinador, de l'estat de salut i la qualitat de vida relacionada amb la salut, (2) E-salut en combinació amb la medicina cara a cara, incloent l’educació per a la salut feta a mida i basada en webs, (3) Aplicació dels models de predicció que ja s'utilitzen en la medicina clínica. Finalment, podem discutir si aquest model de salut pública també es pot aplicar a altres grups, com els ciutadans d'edat avançada.

Hein Raat, MD, PhD, MBA, és professor de salut pública de nadons, nens i adolescents al Departament de Salut Pública de l'Erasmus MC - University Medical Center de Rotterdam, Holanda. Es va formar al Free University Medical Center d'Amsterdam i es va doctorar amb un estudi de salut pública sobre la prevenció i la cura de problemes d’alcohol. També va estudiar a la University of Amsterdam, Erasmus University, i University of Rochester. Va participar com a epidemiòleg i director de salut pública en el Centre de Salut Municipal de Rotterdam. Des de 1999 és investigador i professor a l’Erasmus Medical center.

Tots els actes

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte