26/01/2017
Com ens protegeix la dieta mediterrània?
Hora: 18 hores
Lloc: Biblioteca Joan Triadú (Vic)
Presenta: Maria Ester Farres. Directora de la Biblioteca Joan Triadú
Ponents: Rafael de la Torre, director del Programa de Neurociències de l’IMIM i Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició de l’IMIM.
Alguna cosa va canviar en la manera de veure el què mengem quan un investigador nord-americà, el Dr. Ancel Keys, va passar per Espanya als anys 50 per investigar per què la gent del sud d’Europa moria menys de malalties del cor que als Estats Units. Seixanta anys després, hem d’agrair la intuïció del Dr. Keys perquè ara sabem què és el que ens protegeix als qui vivim al voltant del Mar Mediterrani: la manera com mengem, l’anomenada Dieta Mediterrània.
No obstant això, ens n'estem allunyant cada vegada més. A la xerrada, veurem com els científics han anat desgranant els secrets que ocultava la dieta mediterrània i explicarem com aquesta dieta ens protegeix davant d’una infinitat de malalties: infarts, ictus, càncers de diversos tipus, osteoporosi, malalties degeneratives, etc.
Presentacions:
- Com ens protegeix la dieta mediterrània? Montse Fitó
- Com ens protegeix la dieta mediterrània (cognició)? Rafael de la Torre
Altres recursos: