Warning: include(/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2
L’IMIM participa a l’ESOF 2008 - Notícies - Hospital del Mar Research Institute

Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

18/07/2008 - Nota de premsa

L’IMIM participa a l’ESOF 2008

Aquesta trobada biennal està ideada per l’organització europea EuroScience, amb més de 2.100 membres de 40 països, entre científics, gestors de la recerca, polítics i empresaris.

Més de 3.000 científics de totes les disciplines, polítics i empresaris participaran en 112 conferències i debats amb 430 ponents. A ells s’afegiran 20.000 visitants previstos per a més de 70 exposicions i actes públics per a joves i famílies. Aquestes són algunes de les previsions de la tercera edició de la trobada multidisciplinària i transversal ESOF2008, EuroScience Open Forum, organitzat per EuroScience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que se celebrarà a Barcelona (Recinte Firal Montjuïc 1. Palau de Congressos) del 18 al 22 de juliol.

L’IMIM participa amb dos debats científics i una activitat oberta al gran públic:

  • Dopatge i societat: cap a la màquina humana perfecta?. Debat científic organitzat per Jordi Segura, director del Laboratori Antidopatge de l’IMIM i membre del “Group Games” del Comitè Olímpic Internacional. Durant el debat es donarà una visió general, amb la participació de renombrats experts internacionals, de la lluita contra el dopatge des de les diferents perspectives: la científica, la institucional, l’ètica i la del propi esportista. També es farà especial èmfasi en l’evolució futura del control antidopatge vista des de la perspectiva del laboratori científic, en el context del joc net i de la protecció de la salut.
  • L’addició a les drogues: del ratolí a la ment i a la societat. L’objectiu és reunir experts internacionals en l’addicció a les drogues i en les neurociències procedents de diversos àmbits i competències. Es farà en dues taules rodones, una amb els investigadors que treballen en les ciències bàsiques i en estudis humans, i un altre en experts en política que ocupen llocs de responsabilitat en diferents institucions. L’objectiu final és comprendre com l’addicció a les drogues afecta la cognició humana i el comportament, i com es poden preveure o curar els seus efectes. Aquesta sessió ha estat organitzada de la Universitat Pompeu Fabra, però comptarà amb la participació del Dr.Magí Farré i la Dra. Marta Torrents, ambdós del Programa de Neuropsicofarmacologia de l’IMIM-Hospital del Mar.
  • Simulacions moleculars a la Playstation 3. Demostració oberta al públic en general, liderada per Gianni de Fabritiis del Grup de Recerca en Informàtica Biomèdica de l’IMIM-UPF, on s’explicarà com podem tots nosaltres ajudar a la ciència des de casa, gràcies a la Playstation 3, i només amb l’ajut d’un pendrive.

ESOF no és una típica trobada científica. La seva especial concepció multidisciplinària i transversal reuneix investigadors de molt diverses disciplines a qui posa en contacte i debat directe al mateix fòrum amb altres especialistes implicats en l’àmbit de la ciència: polítics, comunicadors, empresaris, estudiants i, a la seva part oberta, el gran públic. Aquesta trobada biennal està ideada per l’organització europea EuroScience, amb més de 2.100 membres de 40 països, entre científics, gestors de la recerca, polítics i empresaris. EuroScience cedeix la gestió de cada edició d’ESOF a una organització i una ciutat, en aquest cas l’FCRI i Barcelona. La primera edició va tenir lloc el 2004 a Estocolm (Suècia) i la segona a Munic (Alemanya) el 2006. La designació de Barcelona com a seu d’ESOF aprofita i perllonga el creixent reconeixement de la ciutat com actor principal en àrees com ara la biotecnologia i la biomedicina.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte